دوره آموزشی « آشنایی با روش پیاده سازی نظام مدیریت یکپارچه دارایی های فیزیکی بر اساس مدل IAM استاندارد ISO55000 » ویژه مدیران و رؤسای شرکت پالایش نفت آبادان در تاریخ ۳۰/۱۱/۹۸ و با حضور آقای دکتر سیامک برادران مدیر مرکز توسعه نظام مدیریت داراییهای فیزیکی دانشگاه صنعت نفت برگزار گردید.
این دوره آموزشی با استقبال گسترده بیش از ۴۰ نفر از مدیران و رؤسای بخش های مختلف بهره برداری ، ماشینری، طرح و برنامه ریزی ، نظارت و پیشگیری نگهداری و تعمیرات ، بازرسی فنی، مهندسی طرحها، مهندسی پالایش، مهندسی عمومی و کارگاه مرکزی، آزمایشگاه مرکزی، کالا و سایر قسمت های شرکت پالایش نفت آبادان روبرو شد.
در ابتدا دکتر دارمی زاده مدیر پیاده سازی مدیریت دارایی فیزیکی شرکت پالایش نفت آبادان ضمن خوش آمدگویی، کلیات موضوع ، فواید پیاده سازی، چالشها، زیر ساختها و اقدامات شرکت پالایش نفت آبادان را تشریح نمودند و سپس ضمن معرفی مدرس دوره از ایشان جهت شروع دوره دعوت نمودند. آقای دکتر برادران در ابتدا ضمن تشکر از آغاز همکاری شرکت پالایش نفت آبادان با مرکز توسعه نظام مدیریت داراییهای فیزیکی دانشگاه صنعت نفت، در خصوص فلسفه تاسیس مرکز، مطالبی عنوان نمودند. ایشان گفتند این مرکز با نظر وزارت نفت و بر اساس تفاهم نامه فی مابین دانشگاه صنعت نفت و حوزه معاونت مهندسی وزارت نفت تاسیس گردیده و به عنوان یک نهاد تخصصی، وظیفه آماده سازی و بستر سازی شرکت های حوزه نفت در راستای پیاده سازی و استقرار نظام مدیریت داراییهای فیزیکی را بر عهده دارد. ایشان از مدیران و رؤسای بخش های مختلف پالایشگاه دعوت نمودند تا از طریق وب سایت، پایگاه دانش و نشریه تخصصی پتروپم با مرکز در ارتباط باشند.
در ادامه ایشان دوره را با این پرسش آغاز نمودند که در کدامین جهان زندگی می کنیم؟ سپس با طرح سوالات کلیدی در حوزه مدیریت دارایی ها به عنوان چالش های سازمان ها از جمله شرکت پالایش نفت آبادان (Abadan Oil Refining Co) به تشریح مفاهیم نظام مدیریت دارایی های فیزیکی پرداختند. دکتر برادران ضمن بیان تاریخچه مختصر مدیریت دارایی فیزیکی عنوان کردند که نظام مدیریت داراییهای فیزیکی به عنوان یک دیدگاه استراتژیک در سازمانهای دارایی محور، در طی سال های اخیر در دنیا از جمله کشور ما مطرح شده است.
ایشان ضمن تبیین تفاوت اساسی ماهیت رویکرد نظام مدیریت داراییهای فیزیکی از رویکرد نگهداری و تعمیرات و توضیح ۱۶ وجه تمایز این دو رویکرد در خصوص مزایای استقرار و خروجی های آن اشاره نمودند که شواهد بسیاری از سرتاسر جهان موجود است که نشان می دهد مدیریت دارایی موثر، شهرت و اعتبار سازمان را افزایش داده و می تواند توانایی آن را برای مواردی چون اجرای عملیات با ایمنی مناسب، اجرای تعهدات تنظیم شده و قانونی، ارزیابی استراتژی های تجاری آتی، کاهش قابل توجه هزینه مدیریت دارایی ها در طول عمرشان بهبود دهد.
وی در ادامه در خصوص استانداردهای این حوزه به معرفی استانداردهای سری ایزو ۵۵۰۰۰ اشاره کرده و به ارایه تعاریف و اصطلاحات آن پرداختند و روش پیاده سازی نظام مدیریت یکپارچه دارایی های فیزیکی بر اساس مدل IAM را با توجه به پارادایم جدید وزارت نفت مطرح نمودند. دکتر برادران در خصوص بستر سازی استقرار مدل مذکور به گام ضروری نظام آموزش مدل IAM به عنوان یکی از گامهای اصلی و معرفی سندIAM تحت عنوانPrinciples of Asset Management and Advanced Asset Management و وظیفه مرکز در خصوص ارایه این آموزش ها با دو رویکرد ختم به گواهی و ختم به مدرک دیپلم IAM اشاره نمودند.
اجرای دوره تخصصی نظام یکپارچه مدیریت دارایی های فیزیکی ویژه مدیران و رؤسای شرکت پالایش نفت آبادان
